BBL niveau 2, 1 jaar
Logistiek medewerker
Baangarantie in het Westland!
Als je slaagt dan heb je gegarandeerd een baan én de mogelijkheid om gratis je grootrijbewijs te behalen. Je werkt vier dagen in de week en één dag volg je les op school. Je studiekosten worden ook volledig vergoed. Waar wacht je nog op?
Informatie over de opleiding
Werken of doorleren na de opleiding?
Je bent als logistiek medewerker vooral met uitvoerende taken bezig. Zo help je bij het controleren, lossen, verzamelen en verzendklaar maken van goederen. Ook ben je bezig met het inpakken van goederen, sorteren, stickeren en dat soortwerkzaamheden. Tijdens je werk houd je een administratie bij.
Nadat je klaar bent met de opleiding kun je gaan werken in een groothandelsbedrijf, transportbedrijf, distributiecentrum of andere organisatie.
Als logistiek medewerker is er veel werk en zijn er mogelijkheden om door te groeien.
Opbouw van de opleiding
Een onmisbare plek innemen in de boeiende wereld van logistiek: dankzij een goede logistiek medewerker loopt alles op rolletjes. Een goede medewerker zorgt ervoor dat goederen in een magazijn op de juiste plek terechtkomen, sorteert, pakt in en maakt goederen gereed voor verzending of transport. En dat allemaal zo slim, snel en goedkoop mogelijk. Logistiek is een groeiende sector en biedt je veel kansen als jij bereid bent om het beste van jezelf te geven. Je hebt als logistiek medewerker een afwisselende functie waarin je bereid moet zijn om flink aan te pakken, zoals:
- Ontvangen en opslaan van goederen.
- Invoeren van goederen in het systeem.
- Verzamelen en klaarmaken van goederen voor een verzending of transport.
- Uitzoeken welke goederen er in voorraad zijn.
- Veilig werken en rekening houden met het milieu.
- Kennis over goederen en producten waarmee je in je werk te maken krijgt.
- Omgaan met documenten die nodig zijn voor verzending en transport.
Word de beste!
Als student bij MBO Westland brengen we je zo snel mogelijk in contact met het bedrijfsleven. Hiermee komen kennis, ervaring en je beroepshouding direct samen en daarmee word je volgens ons de allerbeste! Los daarvan loop je ook stage.
Stage
Tijdens je opleiding volg je uiteraard een stage. Dit doe je bij een erkend leerbedrijf. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stagebedrijf. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl.
Hoe je bij ons leert
- Onze opleidingen worden aangeboden in modules van tien weken. In iedere module doe je brede kennis en ervaring op en pas je direct toe in de praktijk.
- Je hebt veel ruimte en flexibiliteit om zelf je opleiding te creëren door bijvoorbeeld extra modules te volgen of te versnellen.
- Je leert in hybride vorm: zelfstandig, in groepsverband, online, in de klas en bij een bedrijf.
- Veel persoonlijke begeleiding.
Toelatingseisen / benodigde vooropleiding
Je kunt met een basisberoepsopleiding (niveau 2) starten als je een van de volgende vooropleidingen hebt:
- diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig;
- diploma mbo niveau 1 (entreeopleiding);
- overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4;
- ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
Wat kost de opleiding?
De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het studiejaar 2023/2024.
Kosten BOL jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen lesgeld.
Kosten BOL ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het lesgeld € 1357,-.
Ben je 18+ of word je binnenkort 18? Dan kun je studiefinanciering, een studentenreisproduct en misschien een aanvullende beurs krijgen.
Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.
Overige verplichte kosten
Voor het eerste jaar van je opleiding betaal je ongeveer € 385 aan boeken.
Binnen de opleiding volg je ook een aantal keuzedelen. De kosten voor de leermiddelen van de keuzedelen variëren van 0 euro tot 41 euro per keuzedeel.