BBL niveau 2/ 1 tot 2 jaar

Logistiek medewerker plus vrachtwagenchauffeur

Logistiek is meer dan alleen het transport van de ene naar de andere plek. Gaat jouw hart sneller kloppen van het organiseren, plannen en uitvoeren van goederenstromen? En wil jij de beste logistiek medewerker van Nederland worden? Lees dan vooral verder!
Proefstuderen? Meld je hier aan!

Haal ook je vrachtwagenrijbewijs!

Voor deze opleiding word je gedetacheerd via STL. Detacheren betekent dat zij een baan voor jou zoeken. Je gaat werken bij een erkend leerbedrijf in de transport. Daarnaast volg je de opleiding Logistiek Medewerker bij Albeda. En via STL haal je je rijbewijs.

Informatie over de opleiding

Werken of doorleren na de opleiding?

Als logistiek medewerker voer je verschillende taken uit. Zo help je bij het verzamelen van bestellingen en het lossen van goederen. Ook help je met het inventariseren van de voorraad.

Nadat je klaar bent met de opleiding kun je gaan werken in een groothandelsbedrijf, transportbedrijf, distributiecentrum of andere organisatie.

Als logistiek medewerker is er veel werk en zijn er mogelijkheden om door te groeien.

Opbouw van de opleiding

Een onmisbare plek innemen in de boeiende wereld van logistiek: dankzij een goede logistiek medewerker loopt alles op rolletjes. Een goede medewerker zorgt ervoor dat goederen in een magazijn op de juiste plek terechtkomen, sorteert, pakt in en maakt goederen gereed voor verzending of transport. En dat allemaal zo slim, snel en goedkoop mogelijk. Logistiek is een groeiende sector en biedt je veel kansen als jij bereid bent om het beste van jezelf te geven. Je hebt als logistiek medewerker een afwisselende functie waarin je bereid moet zijn om flink aan te pakken, zoals:

  • Ontvangen en opslaan van goederen.
  • Invoeren van goederen in het systeem.
  • Verzamelen en klaarmaken van goederen voor een verzending of transport.
  • Uitzoeken welke goederen er in voorraad zijn.
  • Veilig werken en rekening houden met het milieu.
  • Kennis over goederen en producten waarmee je in je werk te maken krijgt.
  • Omgaan met documenten die nodig zijn voor verzending en transport.

 

Behaal je vrachtwagenrijbewijs!

Tijdens je opleiding behaal je je vrachtwagenrijbewijs C en CE bij je leerbedrijf via onze vaste partner STL.

Als je bent gedetacheerd door STL ontvang je verder:

  • Schooldagvergoeding
  • Korting op je rijlessen voor het groot-rijbewijs (C en CE)
  • Korting op je rijlessen voor het autorijbewijs (B)
  • Rijlessen van geselecteerde rijopleiding in de buurt met de beste slagingspercentages
  • Leerwerkplek bij een topbedrijf in de buurt
  • Elke 4 weken een goed salaris
  • Professionele, persoonlijke begeleiding


Hoe je bij ons leert

  • Leren in modules en thematisch onderwijs: Je leert in tienweekse modules rondom thema’s zoals ‘De klant’ of ‘De markt’, waarbij theorie, vaardigheden (zoals ondernemerschap en kritisch denken), en praktijkopdrachten in je leerbedrijf centraal staan.
  • Flexibel en gepersonaliseerd studeren: Door keuzedelen kun je je opleiding verbreden, verdiepen of versnellen, afhankelijk van je interesses en eerdere werkervaring. Jij bepaalt je eigen leerroute.
  • Persoonlijke begeleiding: Je krijgt persoonlijke ondersteuning via gesprekken met studieloopbaanbegeleiders en sparmomenten met docenten en medestudenten, zodat je het maximale uit je opleiding kunt halen en kunt werken aan je professionele ontwikkeling.

Toelatingseisen / benodigde vooropleiding

Je kunt met een basisberoepsopleiding (niveau 2) starten als je een van de volgende vooropleidingen hebt:

  • diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig;
  • diploma mbo niveau 1 (entreeopleiding);
  • overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4;
  • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Om een bbl-opleiding te kunnen volgen, heb je een arbeidsovereenkomst/bpv-overeenkomst nodig met een erkend leerbedrijf. De werkzaamheden die je bij dat leerbedrijf kunt doen, moeten overeenkomen met het niveau en de inhoud van de opleiding. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een erkend leerbedrijf. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op  www.leerbanenmarkt.nl.

Wat kost de opleiding?

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het cursusgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het studiejaar 2024/2025.

 

Kosten BBL jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen cursusgeld.

 

Kosten BBL ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het cursusgeld € 295,-.

Je krijgt voor een bbl-opleiding geen studiefinanciering. Je bent zelf verantwoordelijk voor de kosten van deze opleiding.

Vraag bij de werkgever na of zij deze kosten vergoeden.Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

 

Overige verplichte kosten
Voor het eerste jaar van je opleiding betaal je ongeveer € 270 aan boeken en licenties. Om de opleiding met meer succes te kunnen volgen, vinden wij het belangrijk dat je kunt beschikken over een laptop. Bekijk hier de Specificaties voor een laptop.